torsdag 9 juni 2016

Könsnormer

1. Dagens könsnormer säger att det finns kläder för tjejer och kläder för pojkar. Detta betyder att man kan bli behandlad olika pågrund av sin klädsel. Det finns också könsnormer som säger att man inte ska vara homosexuell. Detta kan göra att folk diskriminerar dig. 

2. När man ser reklam presenteras ofta könets ideal och man vill då också vara som det idealet. Om reklamen visar t.ex en tjej med en kjol så presenterans det kvinnliga idealet som att man ska ha kjol på sig. Vi vill följa idealet eftersom att vi alla vill passa in i samhället.

3. Om man är t.ex homosexuell så kan dagens normer få folk att begå hatbrott mot en själv eftersom att man bryter de normer som samhället har. Detta påverkar ens egen identitet mycket. Om man hela tiden är utanför påverkas ofta identiteten.

4. Man kan börja med att få reklamerna till att visa att man kan ha på sig vilka kläder man vill. Modet har en stor roll i vad man kan ha på sig för kläder. Snart kommer nästan alla killar att ha kjol på sig. Jag lovar. Man kan även förändra sitt beteende till det bättre mot andra oavsett sin sexuella eller etniska bakrund. 


5. Könsnormer är bra för att det ger vägledning i det vardagliga livet. Det kan vara som att få oss att passa in. Det betyder också att könsnormerna även kan orsaka så att man hamnar utanför pågrund av sin sexualitet eller etniska bakrund. Könsnormer gör även att det är lättare att skilja mellan män och kvinnor och det tycker många är bra. Det finns dock de som upplever sig själv vara intersexuell och kan därför må dåligt pågrund av könsnormerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar